Cursuri

Curs Manager De Proiect

În epoca consumerismului un curs de manager de proiect e probabil una dintre cele mai utile formări profesionale la care te-ai putea gândi. În timp ce toată lumea fuge dintr-o parte în alta, în era timpului comprimat, când totul pare imposibil de organizat în societatea modernă, proiectele şi munca pe proiecte este o adevărată aventură.

Fiecare dintre noi s-a visat măcar o dată în viaţă liderul unei echipe. Liderul care schimbă lumea. Munca pe proiecte poate părea una uşoară din exterior, un mediu de lucru lejer, cu mult timp liber. Adevărul este că proiectele sunt complicate, au în spate hârtii peste hârtii şi responsabilităţi mari. Când în sfârşit devii manager de proiect, în momentul acela îţi vei da seama cât de sinuos este totul.

Momentul în care construieşti echipa, momentul în care construiești relaţii cu clienţii, momentul în care descoperi complexitatea actelor, a documentelor, idei. Și când finalizezi proiectul cu succes, abia atunci când vei scăpa de acest “stres” îţi vei da seama de ce a fost important cursul de manager de proiect.

Ce este un manager de proiect?

Specialistul/a care construieşte în jurul unei idei o echipă, concepe, extinde şi implementează un proiect la nivel operaţional. Managerul de proiect este o persoană capabilă de coordonare, care oferă oamenilor din echipă posibilitatea de a-şi prezenta ideile, le oferă spaţiul şi resursele necesare pentru implementarea acestora.

Găseşte soluţii pentru problemele care apar inevitabil în orice proiect, probleme care fac parte din toate categoriile existente, precum personalul care lucrează, furnizorii, clienţii, superiorii, persoane care îţi pun piedici. Însă, datorită capacităţilor manageriale dobândite în urma cursului de manager de proiect, rezolvarea acestor situaţii cheie din proiectele pe care le coordonezi, va fi una simplistă.

Condiţii pentru a fi manager de proiect?

Da, există. Fiecare persoană care îşi doreşte să devină manager de proiect are nevoie de curs de specializare pentru această meserie.

În ce constă un curs de manager de proiect?

În parcurgerea celor 9 module, împărţite în 40 de ore de teorie şi 80 de ore de practică, conform standardului ocupaţional Manager proiect. Fiind un curs de specializare, partea de teorie este primordială. În această parte vei învăţa alături de specialişti din domeniu noţiuni de gestionare eficientă a resurselor pe care le vei avea în proiecte, în funcţie de scopul şi obiectivele acestora. De asemenea, partea practică este interactivă. Facem simulări de proiecte.

Ai o idee. Mulţi dintre noi avem idei, dar nu ştim cum să procedăm să ajungem la implementarea lor. Ideile vin din nevoile pe care le descoperi în societate, în cercurile de prieteni, în comunitatea din care faci parte. E momentul să fii creativ şi să începi să scrii. Ajungi la scop şi la obiective, apoi, cercetezi resursele financiare, umane, tehnice şi încet, încet proiectul se conturează. Şi aici găseşti frumusețea cursului de manager de proiect. Pentru că formatorii noştri te vor ajuta cu sfaturi pentru coordonarea şi gestionarea proiectului pe care îţi doreşti să îl implementezi.

Cum se desfăşoară cursul?

În varianta online, ai acces la acest curs de manager de proiect prin platformă. Te conectezi cu ajutorul unui laptop, telefon, calculator, tabletă sau orice alt dispozitiv cu acces la internet, cameră web şi microfon. Varianta de cursuri online este una eficientă şi apreciată, scuteşti timpul de deplasare, poţi urma cursul de oriunde, dintr-un loc relaxant în care nimeni nu îţi distrage atenţia, dintr-un loc în care te simţi confortabil şi focusat pe informaţiile care te interesează şi care te ajută să fii mai bun.

Varianta de cursuri clasice, în săli, cu 14 persoane, în orice oraş din ţară este şi aceasta disponibilă, ca și în cazul unui curs de arhivar. Dacă preferi să înveţi şi să lucrezi în echipe cu prezenţă fizică şi consideri că, prin interacţiunea fizică cu formatorii Procomunita Center, dobândeşti mai repede şi mai uşor cunoștințele, te aşteptăm la curs în sălile noastre. Orice variantă ai alege, pregăteşte-ţi întrebările din timp şi hai să eficientizăm timpul petrecut împreună.

Te întrebi cât durează cursul?

5 săptămâni. După doar 5 săptămâni vei putea să implementezi proiecte. Pare incredibil, dar se poate. Implicarea şi curiozitatea fac diferenţa, aşa că abia aşteptăm să cunoaştem persoane care îşi doresc ceva mai mult.

Formatorii?

Sunt specialişti în domeniul proiectelor, coordonează şi implementează proiecte de ani şi sunt onoraţi să poată destăinui tainele manageriatului de proiecte şi să ajute persoanele ca tine, care sunt nerăbdătoare să implementeze proiecte.

Ce vei învăţa?

Tot ce cuprinde implementarea unui proiect. Stabilirea scopului şi a obiectivelor, vei învăţa despre managementul integrat şi despre planificarea activităţilor în cadrul proiectului. Pe parcurs, înveţi cum să gestionezi costuri și resurse.

Analizezi punctele forte ale proiectului, punctele slabe şi cum să le transformi în realizări. Orice proiect are anumite riscuri, pe care le vei descoperi şi vei şti cum să le gestionezi pentru a nu destrăma proiectul. De asemenea, cunoştinţele despre achiziţii sunt foarte importante şi aici există şi partea legislativă care poate fi anostă, dar este necesară.

Comunicarea şi calitatea proiectului, echipa de proiect sunt poate, cele mai importante criterii, iar lucrul în echipă, deschiderea către nou, dorinţa de dezvoltare şi implicarea te vor ajuta să creezi şi să coordonezi cu uşurinţă echipa şi comunicare pe proiect. Şi aici, orice întrebare pe care o vei avea este bună şi te ajută să creşti, să înveţi mai uşor şi să ştii cum să colaborezi cu persoanele din jurul tău.

Criteriile pentru a participa la curs?

Studii superioare cu diplomă de licenţă. Educaţia este cel mai important factor pentru o societate sănătoasă, care funcţioneză şi care are realizări. Ca să poţi coordona un proiect, cunoştinţele pe care le dobândeşti urmând o facultate se transformă în calităţi cu care vei putea face ceea ce îţi doreşti şi vei ajuta comunitatea din care faci parte să evolueze.

Cine poate accesa acest curs de manager de proiect?

Oricine îşi doreşte să se dezvolte, să construiască o lume mai frumoasă, mai activă, mai implicată în comunitate şi cu un spirit civic mai hotărât. Persoane care lucrează în instituţii publice, private, persoane fizice care îşi doresc să schimbe ceva, să crească, absolvenţii care vor să schimbe lumea.

Care sunt actele necesare pentru înscriere?

Cartea de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie (dacă este cazul) şi diploma de licenţă.

Cursul este autorizat?

Da, este autorizat de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților din județul Sibiu.

Cât costă?

Prețul cursului este 800 lei (preț scutit de TVA), în care sunt incluse examinarea și eliberarea certificatului de absolvire. Fără alte costuri. În cazul înscrierii mai multor persoane, prețul poate fi negociat.

În constă examenul de absolvire?

După finalizarea orelor de teorie și practică, vei susține un examen care constă într-un test grilă și prezentarea unei lucrări practice (un proiect scris), toate în prezența Comisiei de examinare (care poate fi online, prin platformă, sau în sală, în cazul organizării cu prezență fizică).

Ce diplomă obții?

Un certificat de absolvire, recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației si Cercetării. De asemenea, certificatul este însoțit de suplimentul descriptiv al certificatului, unde se vor regăsi competențele dobândite în urma absolvirii cursului. Deși nu durează mult eliberarea diplomei, până atunci putem elibera o adeverință de absolvire, care va ține loc diplomei.

Cum plătești?

Plata se poate face on line (contul fiind scris pe factură), dar și cash. Factura se eliberează doar după începerea cursului, nefiind nevoie de plată în avans. Dacă dorești, poți achita și în 2-3 rate.

Pentru instituțiile publice, achiziția se poate face prin SICAP, cod CPV 80530000-8 – Servicii de formare profesională (Rev.2).

Care sunt avantajele participării la cursul de manager proiect?

Evident, cresc șansele de angajare prin participarea la curs și absolvirea lui. Cunoştinţele acumulate şi abilităţile pe care le-ai dobândit te vor ajuta să coordonezi proiectele pe care îţi doreşti să le implementezi, proiectele în care crezi şi care îţi vor aduce satisfacţie din punct de vedere profesional, dar şi personal.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie?

Contactează echipa Procomunita Center la numărul de telefon 0748116868 sau scrie-ne pe adresa de e-mail office@procomunita.ro.

Back to top button