Blog

De ce este important să ne trimitem angajații la cursuri de formare profesională

Formarea profesională este o formă de educație continuă pentru orice angajat, indiferent că este angajat al unei instituții publice sau al unei instituții private. Prin cursurile de formare profesională, cei care lucrează într-un anumit domeniu își pot crește nivelul de competență profesională și pot rămâne la curent cu tot ceea ce se întâmplă nou în domeniul lor de activitate.

În cele mai multe cazuri cursurile de formare profesională sunt opționale, însă există și situații în care formarea profesională este obligatorie. Astfel, angajatorii cu cel puțin 21 de salariați trebuie să își trimite angajații la programe de pregătire profesională o dată la 2 ani, în timp ce angajatorii cu mai puțin de 21 de angajați trebuie să facă acest lucru o dată la 3 ani.

De ce este important să îți trimiți angajații la cursuri de formare profesională?

Cursurile de formare profesională pot fi făcute atât la inițiativa angajatului, cât și la inițiativa angajatorului. Dacă eșți angajator și iei o astfel de decizie, va trebui să suporți toate cheltuielile de participare și în același timp să asiguri drepturile salariale ale angajaților. De ce merită, totuși, să iei o astfel de decizie?

  1. Pentru că poți beneficia de serviciile unor profesioniști în care ai încredere. Este foarte greu să formezi o echipă în care să ai deplină încredere. Din păcate, odată ce ai format-o te poți lovi de nevoia unor noi angajări, deoarece în aproape orice domeniu lucrurile evoluează într-un ritm alert. În loc să faci noi angajări, le poți oferi oamenilor în care ai deja încredere o pregătire cât mai bună, ceea ce te scutește de riscurile colaborării cu persoane noi.
  2. Pentru că de-a lungul perioadei de pregătire, angajații nu pot demisiona, atâta vreme cât tu ești cel care susține costurile cursurilor;
  3. Pentru că în felul acesta compania ta poate fi la curent cu toate noutățile din domeniu și poate găsi soluții optime pentru evoluție;
  4. Pentru că în cadrul cursurilor de pregătire profesională angajații pot relaționa cu alte persoane din domeniul în care activează firma și pot face schimb de experiență;
  5. Pentru că un astfel de curs este un plus de valoare pentrru orice angajat, care va deveni mult mai atașat de companie și căruia îi va fi mult mai greu să plece.

Cursurile de formare profesională sunt o variantă prin care orice companie poate rămâne în contact cu cele mai noi tehnologii și poate rămâne relevantă. Statisticile arată că o companie care își trimite frecvent angajații la astfel de cursuri are mult mai mari șanse de a evolua în timp și de a atrage mai multe fonduri, mai multe contracte și mai mulți profesioniști.

Chiar dacă reprezintă un cost suplimentar, cursurile de formare profesională ar trebui să fie un instrument folosit de orice antreprenor, deoarece avantajele pe care le oferă sunt foarte bine conturate și justifică toate costurile.

 

 

 

Back to top button