Cursuri

Curs Formator

Ții minte cât de fascinat ai fost de profesorul acela în copilărie? Acel profesor care avea cea mai bună metodă de predare, de dragul căruia învățai tot și sorbeai fiecare cuvânt pe care îl rostea? Orice nouă oră cu acel profesor era o nouă lecție frumoasă și chiar și acum, îți amintești nenumărate informații pe care le-ai acumulat în perioada aceea, doar din dorința de a deveni și tu așa. Un curs de formator îți dă ocazia să te faci auzit/ă.

Vei putea preda la cursuri de formare profesională, la training-uri, la workshop-uri și vei putea să împărtășești cunoștințele tale altor persoane care își doresc, la rândul lor, să crească, să aibă un nou loc de muncă sau să fie mai apreciați.

Ce înseamnă formator?

Persoana care te pregătește și îți insuflă noi cunoștințe despre domeniul în care activezi sau în care îți dorești să activezi. Este persoana care îți împărtășește informații și noțiuni, într-un mod organizat și structurat pentru a înțelege mai bine domeniul pentru care te pregătești.

Ce presupune această ocupație?

Pentru a deveni formator ai nevoie de o certificare. Devii formator după absolvirea cursului. Vei putea preda adulților tot ceea ce au nevoie să știe pentru meseria pe care au ales-o, aceasta fiind și specialitatea ta.

În ce constă cursul?

Cursul are 60 de ore de teorie și 120 de ore de practică, conform standardului ocupațional Formator. Partea practica este foarte importantă în acest curs, deoarece vei învăța cum să structurezi cel mai bine informația, să o sintetizezi dacă este stufoasă și cum să o expui cursanților tăi.

Cum se desfășoară acest curs de formator?

Situația actuală ne-a făcut să înțelegem că varianta cursurilor online este poate, una dintre cele mai bune opțiuni. Tehnologia este într-o continuă expansiune, totul se îndreaptă spre domeniul online. Și noi, Procomunita Center, ne adaptăm schimbărilor, reușind să creăm un spațiu dedicat celor ce-și doresc o creștere permanentă din punct de vedere al formării profesionale.

Cursul de formator se va derula pe platforma, pe care vă vom ajuta să o accesați cu ajutorul oricărui mijloc electronic pe care îl aveți la dispoziție. Telefon smart, tabletă, laptop, calculator și accesul la internet îți vor facilita cursul de formator.

Știm că multe persoane preferă cursurile în formă clasică, pe “băncile școlii”, așa că menținem și varianta clasică pentru cursuri, aceea cu 14 persoane, în orice oraș din țară. Formatorii noștri, vă vor îndruma în permanență și vor răspunde oricăror întrebări legate de meseria de formator pentru a vă ajuta să descoperiți frumusețea și complexitatea acestei ocupații.

De asemenea, pe tot parcursul celor 180 de ore, veți face recapitulări, veți crea proiecte și veți face lucrarea finală sub îndrumarea formatorului pentru absolvirea cursului, în oricare variantă aleasă, curs online sau cursul cu prezenţă fizică. Sună complicat? Partea cea mai frumoasă a unui curs de formare profesională o vei descoperi la final, când vei realiza cuantumul de informații și cât de simplu este să devii profesionist în meseria pe care dorești să o practici. În partea practică a cursului vei face jocuri de rol, studii de caz, vei învăța despre buna desfășurare a unui curs și logisitica acestuia.

Cât durează?

Cursul de formator durează aproximativ 5-6 săptămâni. Fiind un curs de specializare, conceput pentru o meserie complexă, care presupune predarea altor persoane, durata acestuia nu este lungă. Poate parea mult o lună jumătate, dar fiecare întâlnire va fi diferită, vei învăța lucruri noi, vei exersa noțiunile de predare, tonul vocii, rapiditatea rostirii cuvintelor și de ce este important să ai răbdarea necesară pentru a explica de mai multe ori același subiect cu diferite cuvinte.

Cine predă?

Formatorii noștri sunt specialiști în domeniu, au o experiență de lungă durată în spate și cunosc numeroase tehnici de predare, în funcție de diferiții cursanți pe care îi au. Să fii formator nu este o meserie ușoară, dar este una plină de satisfacții, iar acestea vor apărea când observi că, participanții la curs au înțeles ceea ce le-ai explicat, când vezi că au întrebări, care la rândul lor îți pun și ție semne de întrebare.

Ce vei învăța la un curs de formator?

Niciodată ceea ce ai învățat nu este sufficient. În fiecare zi învățăm ceva nou. La cursul oferit de Procomunita Center, vei descoperi cum se organizează cursurile, care sunt metodele de predare, cum să eviți sau să gestionezi apariția conflictelor apărute în sălile de curs și cum să evaluezi cunoștințele dobândite de cursanți pe parcursul întâlnirilor.

Ca formator, trebuie să inițiezi dezbateri, pentru a-ți implica cursanții în discuții și pentru a-și spune opiniile legate de subiectele pe care discutați și lucrați. Dezbaterea reprezintă cea mai simplă formă de evaluare, deoarece îți arată ceea ce au înțeles cursanții, dar și ce ar putea adăuga sau la c ear putea renunța din structura cursului.

Vorbitul în public este o provocare pentru mulți dintre noi. Statistic s-a dovedit că este una dintre cele mai mari frici ale oamenilor. Trebuie depășite emoțiile atunci când intri într-o sală, trebuie să fie transformate în emoții constructive care te ajută în expunerea ideilor tale. Fiecare dintre noi poate depăși teama de vorbit în public prin exercițiu, iar cursul de formator îți oferă această posibilitate, deoarece pe parcurul orelor practice vor fi nenumărate provocări pe această temă.

Care sunt cerințele educaționale?

Pentru a participa la un curs de formator sunt necesare studiile superioare, cu diploma de licență.

Cine poate participa la curs?

Oricine își dorește să fie dascălul acela fascinant din copilărie. Orice absolvent de studii superioare cu diploma de licență care își dorește să poată destăinui altor persoane, secretele specifice ale meseriei lui. Poți fi formator în doemniul tău de activitate cu ajutorul acestui curs.

Ce acte sunt necesare pentru înscriere?

Ai nevoie de carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie (dacă e cazul), diploma de licență.

Acest curs de formator este autorizat?

Da, este autorizat de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților din județul Sibiu.

Cât costă?

Prețul cursului este 1000 lei (preț scutit de TVA), în care sunt incluse examinarea și eliberarea certificatului de absolvire. Fără alte costuri. În cazul înscrierii mai multor persoane, prețul
poate fi negociat.

În constă examenul de absolvire?

După finalizarea orelor de teorie și practică, vei susține un examen, ca și pentru un curs de arhivar, care constă într-un test grilă și prezentarea unei lucrări practice (un proiect scris), toate în prezența Comisiei de examinare (care poate fi online, prin platforma, sau în sală, în cazul organizării cu prezență fizică).

Ce diplomă obții?

Un Certificat de absolvire, recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației si Cercetării. De asemenea, certificatul este însoțit de suplimentul descriptiv al certificatului, unde se vor regăsi competențele dobândite în urma absolvirii cursului. Deși nu durează mult eliberarea diplomei, până atunci putem elibera o adeverință de absolvire, care va ține loc diplomei.

Cum plătești?

Plata se poate face online (contul fiind scris pe factură), dar și cash. Factura se eliberează doar după începerea cursului, nefiind nevoie de plată în avans. Dacă dorești, poți achita și
în 2-3 rate.

Care sunt avantajele ocupației de formator?

Odată dobândite competențele de formare și comunicare, este o șansă în plus pentru tine să intri pe piața muncii, să te dezvolți în plan profesional și personal. Munca cu oamenii, interacțiunea cu ei sunt benefice și oferă multe satisfacții, de la un simplu feedback și până la o relație profesională sau de prietenie de lungă durată. Nu mai vorbim de bucuria de a forma/ educa oameni.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie?

Contactează echipa Procomunita Center la numărul de telefon 0748116868 sau scrie-ne pe adresa de e-mail office@procomunita.ro.

Back to top button